Lijsttrekkers Eerste Kamerfracties CU en SGP bezoeken Brabant

writing-2maandag 02 maart 2015 09:50

Dinsdagavond, 24 februari jl, werd in Wijk en Aalburg voor een actief en betrokken publiek de eerste verkiezingsavond van deze campagne gehouden. Na de opening sprak Peter Schalk (lijsttrekker SGP voor de Eerste Kamer) over het belang van de Eerste Kamer, mede vanuit historisch perspectief. Hierna was het woord aan Roel Kuiper (senator/lijsttrekker Eerste Kamer voor de ChristenUnie), die ook over dit thema sprak maar dan meer vanuit de dagelijkse praktijk en zijn ervaring als lid van die Kamer.

Beide sprekers benadrukten dat het voor de ChristenUnie en SGP belangrijk was om in de Provinciale Statenverkiezingen goede resultaten te boeken zodat er ook in de Eerste Kamer een adequate vertegenwoordiging kon komen, maar wezen daarbij ook met name op dat dit alleen kon met de Zegen van de Heere.

Op het belang van deze Zegen wezen ook de volgende sprekers, die als nummer één en twee op de lijst van de ChristenUnie-SGP Brabant de aandacht verlegden naar de provinciale thematiek. Lijsttrekker Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie) gaf een verkiezingsspeech waarin hij over zijn persoonlijke motivatie vertelde en aandacht vroeg voor belangrijke thema's voor Brabant, zoals bijvoorbeeld het radicaal 'kappen met drugs'. Arie van Loon (SGP) gaf een verdere toelichting op het verkiezingsprogramma, waarbij hij de christelijke grondslag van beiden partijen als de grootste meerwaarde voor de Brabantse kiezer noemde. Beiden refereerden aan de titel van het programma ("Goed leven in Brabant") en de inzet van het programma uit het Bijbelboek Jeremia: "Bid tot de HEER voor de stad waarheen ik jullie weggevoerd heb en zet je in voor haar bloei, want de bloei van de stad is ook jullie bloei".
 
Hierna leidde Arie Rijneveld (voorzitter SGP-Jongeren Werkendam) een debat tussen de sprekers aan de hand van een aantal stellingen. Vanuit het debat werd het belang van de Eerste Kamer onderstreept en werd de provincie opgeroepen op meerdere thema's beter naar de burgers te luisteren in plaats van eenzijdig beleid te willen forceren, zoals rond de Ruit van Eindhoven en fusies van gemeenten. Tijdens het debat was er ook een zeer actieve inbreng vanuit de zaal. De avond werd afgesloten met gebed door Hermen Vreugdenhil.

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden