ChristenUnie-SGP vraagt aandacht voor OV problemen Heusden en Altena

DSCF2475zaterdag 13 november 2010 16:32

Statenlid Hermen Vreugdenhil uit Nieuwendijk heeft tijdens de provinciale begrotingsbehandelingen van vrijdag 12 november aandacht gevraagd voor de OV problematiek in Brabant en met name het ‘Land van Heusden en Altena’.

Het college van Gedeputeerde Staten zegt toe dat er extra aandacht komt voor de buurtbuschauffeurs in de provincie Brabant. De ChristenUnie-SGP fractie heeft middels een motie aandacht gevraagd voor deze groep vrijwilligers. De toezegging van het college draagt bij aan een meer structurele waardering voor de chauffeurs.

Aangaande de OV problematiek is Vreugdenhil duidelijk: “De ChristenUnie-SGP staat voor een goed en toegankelijk openbaar vervoer voor iedereen. Voor het landelijk gebied is de buurtbus een zeer belangrijke voorziening. Maar die samenwerking is kwetsbaar en daarom heeft de fractie een motie ingediend voor een onderzoek naar de kwaliteit van het buurtbusvervoer in het Land van Heusden en Altena.

In de regio Heusden en Altena zijn veel knelpunten op het gebied van (buurt)buscapaciteit, aansluitingen en reistijden; de druk op buurtbuschauffeurs lijkt dermate groot dat deze voorziening onder druk komt te staan. Fractievoorzitter: Hermen Vreugdenhil “Openbaar vervoer is voor veel inwoners en met name jongeren in deze regio een onmisbare voorziening is om schoolinstellingen te bereiken, we zullen ons hier voor blijven inzetten.”

De ChristenUnie-SGP fractie verzoekt het college om Provinciale Staten uiterlijk in januari 2011 te informeren over de kwaliteit van het busvervoer ten aanzien van capaciteit, aansluiting en reistijden en over de samenwerking van Veolia met buurtbusverenigingen in de regio Heusden en Altena. Daarnaast verzoekt de fractie het college om voor de geconstateerde knelpunten met een plan van aanpak te komen om deze knelpunten zo snel mogelijk op te lossen.

De ChristenUnie-SGP fractie kon bij dit voorstel helaas alleen rekenen op steun van Groenlinks om de OV-problemen in de regio nauwkeurig te onderzoek en met een oplossing te komen.

« Terug

Archief > 2010 > november

Geen berichten gevonden