Lijsttrekker Statenverkiezing 2011

hermen6zaterdag 06 november 2010 20:35

Vandaag ben ik tot lijsttrekker gekozen worden voor de komende Statenverkiezing. Een enorme eer om nog vier jaar de kar te mogen trekken. Ook een waardering voor het werk van de fractie in de afgelopen vier jaar. En dat werk heb ik niet alleen gedaan. Ik dank Jan Luteijn als commissielid en de steunfractie. Ook dank aan alle leden die zich actief betrokken wisten bij de fractie en lokale fracties die samen met ons het werk hebben aangepakt.

Van deze plaats dank ik ook iedereen voor de warme mails, telefoontjes en berichtjes na alle publiciteit van de afgelopen weken. Hieruit bleek de grote waardering voor het werk van de afgelopen periode. Maar hieruit bleek bovendien de brede steun uit de politieke, maatschappelijke Brabantse samenleving. Ik heb dit geweldig gewaardeerd en dit geeft heel veel energie. Ik kom hier sterker uit als mens, als politicus en als fractie.

Ik heb vandaag ook onze agenda van Brabant gepresenteerd. Een agenda met oog voor de noden in de samenleving. Een agenda waarin de provinciale politiek opkomt voor het kwetsbare en zich een zorgvuldig rentmeester toont. Bewust van onze rijkdom, met zorg voor het kwetsbare.

Maar bovenal wil ik ook in de komende vier jaar het politieke werk doen tot eer van God en tot welzijn van alle inwoners van Brabant. Micha 6:8 is daarbij voor mij een richtsnoer:

Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.

Trouw zijn, recht doen én leven in gehoorzame en liefdevolle omgang met God. Dat heeft onze Heer, Jezus Christus, mogelijk gemaakt en ons voorgeleefd.

In het besef dat we een rijkdom bezitten die velen in de wereld niet hebben. Dat vraagt om heldere keuzes maken en eerlijk delen. Politiek met oog voor iedereen!

Hermen Vreugdenhil

« Terug

Archief > 2010 > november

Geen berichten gevonden