Inwoners en bezoekers Zorgcentrum de dupe van aanpassing buslijnen.

bushaltemaandag 11 oktober 2010 19:53

De Brabantse ChristenUnie-SGP Statenfractie heeft afgelopen week schriftelijke vragen gesteld aan het college van gedeputeerde over de beperking van lijn 66 tussen Vlijmen en ’s Hertogenbosch.

In Vlijmen werd de fractie aangesproken door bezorgde inwoners die grote moeite hebben met de aanpassingen van buslijn 66 van Vlijmen naar ’s Hertogenbosch. Door deze aanpassing stopt de bus niet meer bij het zorgcomplex Sint Janshof.

Het zorgcomplex bestaande uit 86 appartementen, waaronder 16 verpleeghuisplaatsen en 2 appartementen voor tijdelijke opname. Tevens staan er in de buurt 18 aanleunwoningen.

Juist de bewoners van dit (zorg)complex en hun bezoekende familie en vrienden zijn vaak afhankelijk van het openbaar vervoer. Door het opheffen van de desbetreffende halte zal de bereikbaarheid en de leefbaarheid zienderogen afnemen.

Statenlid Hermen Vreugdenhil geeft aan dat het opheffen van de halte ingaat tegen het besluit wat in Provinciale Staten is genomen omtrendt het basisvoorzieningenniveau openbaarvervoer binnen de provincie Brabant.

De afgelopen periode heeft de ChristenUnie-SGP zich hard gemaakt voor een betere OV-bereikbaarheid. Daarom zal de ChristenUnie-SGP Statenfractie deze ontwikkeling aan de orde stellen bij de verantwoordelijke gedeputeerde en vragen om nog eens goed te kijken naar deze specifieke situatie. Hiermee geeft de ChristenUnie-SGP statenfractie duidelijk het siginaal af dat zowel Veolia als de provincie gehouden zullen worden aan gemaakte afspraken.

« Terug

Archief > 2010 > oktober

Geen berichten gevonden