Bij jullie verdwijnt het niet in de grijze massa

grijze massamaandag 07 juni 2010 20:43

De campagne nadert zijn einde. Nog één sprint en dan mogen we naar de stembus. Campagnevoeren is eigenlijk het leukste van je politieke bestaan. In heel korte tijd passeren een groot aantal onderwerpen, krijg je volop de mogelijkheid om de resultaten van de afgelopen jaren te vertellen, de keuzes voor de toekomst te verdedigen. En vooral ook veel luisteren. Horen voelen proeven wat er leeft.

In de afgelopen weken ben ik dan ook veel met huidige en toekomstige kamerleden op pad geweest. Van leefbaarheid van de kernen naar zorg voor gehandicapten. Van toekomst voor de landbouw naar kansen voor openbaar vervoer in Brabant. Van stimuleren van duurzaam bouwen naar regionale luchtvaart. En overal proef ik hetzelfde: wij hebben een heel goed verhaal te vertellen. Sociale en duurzame oplossingen voor lastige problemen. Een verhaal dat perspectief biedt en mensen uitdaagt om elkaar te helpen. Een partij die strijdt tegen euthanasie en abortus. Die kan omgaan met verschillen in de samenleving.

Wat mij ook opviel bij al die bezoeken is dat onze Statenfractie goed bekend is en gewaardeerd wordt in Brabant. Ik proef veel waardering voor onze betrokkenheid bij belangrijke onderwerpen maar ook waardering voor de resultaten die geboekt worden.

Misschien wel de mooiste uitspraak kwam van een CDA burgemeester. De ChristeUnie-SGP fractie weet telkens weer belangrijke onderwerpen goed en stevig te agenderen en de koers ten positieve te verleggen. Bij de grote partijen verdwijnt het in de grijze massa, bij jullie kunnen we terecht. Mooie complimenten die kracht en energie geven. Zin ook in de Statenverkiezing van volgend jaar.

Maar bovenal mogen we God danken die de kracht geeft om het Christelijk geluid te laten klinken. Ook in de politiek. Ik bid dan ook voor een gezegende uitslag.

Hermen Vreugdenhil

« Terug

Archief > 2010 > juni

Geen berichten gevonden