De kracht van Twitter

twitter_logo_headerdonderdag 29 april 2010 11:10

Twitter is niet meer weg te denken uit de politiek. En ik moet bekennen, dat levert mooie politiek op. Informatie over besluiten, meningen en commentaren verspreiden zich razendsnel. En dat is voor de wat bedaarde provinciale politiek een ware revolutie. Waar de Staten in het verleden wellicht in de ogen van colleges ‘een te managen factor’ was levert Twitter onmiskenbaar een bijdrage aan de verantwoording van beleid aan de burger. En als gedeputeerde kun je daar wisselend mee omgaan.

Het zou me niets verbazen als het college in hun wekelijkse vergadering eerst even een ‘twitter rondje doen’. Even de stemming voelen van Statenleden. Even de risico’s inschatten. En eigenlijk zou dat heel normaal moeten zijn, met of zonder twitter.

 Zo werd ik door gedeputeerde van Heugten aangesproken over een tweet waarin ik mijn ongenoegen uitsprak dat een afgewezen voorstel van zijn eigen fractie toch sneaky in de concept verordening terecht was gekomen. Zonder enige toelichting aan de Staten. De media hadden deze tweet goed opgepikt en hier een verhaal aan gewijd. Dat stak de gedeputeerde. Maar op de vraag of ik gelijk had kon hij niet ontkennend antwoorden. Ik heb hem uitgenodigd dan ook maar direct zelf te gaan twitteren dan stuur kan ik de tweets voortaan @ruudvanheugten en kan er direct gereageerd worden.

Of neem de hausse tweets van ontgoochelde Statenleden over de wijze waarop het dossier busvervoer aan de Staten aangeboden werd. Dit leverde meteen een gedeputeerde aan de telefoon op die haar verontschuldigingen aanbood, en beterschap beloofde en ook direct liet zien. Over effectieve tweets gesproken.

Zo, en nu maar direct deze blog even doortweeten. Kan iedereen even nadenken hoe die hier mee omgaat. Ontspannen, getrickerd of geprikkeld. Het maakt de politiek in ieder geval wel scherper, transparanter.

« Terug

Archief > 2010 > april

Geen berichten gevonden